VEKTTAP

For noen er kanskje vekttap den største motivasjonen for å investere i Rehab Saunas liggende badstu. Det er mye der ute som garanterer og lover deg å gå ned i vekt, men de fleste metodene er dessverre ikke behjelpelige.

Med Rehab Sauna vil du miste en del vannvekt men også forbrenne kalorier! Du vil faktisk miste opptil 1 kilo vannvekt under en 60 minutters sauna-økt.

Fitness YouTuber Will Tennyson testet dette ut og dokumenterte det. Han brukte infrarød badstu (samme teknologi som Rehab Sauna) i 10 dager. Han deler resultatet og vekten han mistet i videoen under.

HVORDAN INFRARØD SAUNA BIDRAR TIL VEKTNEDGANG

Når du bruker en infrarød badstu som Rehab Sauna så vil kroppstemperaturen øke fra 37°C og inntil 39°C. Dette får kroppens kjernetemperatur til å øke, hjerte til å jobbe hardere for å pumpe blod og oksygen gjennom kroppen din. Dette kan sammenlignes med en treningsøkt.

Dette ble faktisk forsket på og det ble bekreftet at en økt i en infrarød badstue kan sammenlignes med når du trener moderat. 

Studieforfatteren, Dr Sascha Ketelhut konkluderte med at:

"En sauna-økt er en fysisk belastning. Dens langsiktige positive effekter ligner på sportsaktiviteter."

Dette ble bevist gjennom 19 personer som byttet mellom badstue og treningssykkel, så klart i to forskjellige perioder. Blodtrykket og hjertefrekvensen ble nøye overvåket og resultatet ble tydelig positivt.

Du kan lese mer om det her.

FORBRENN INNTIL 600 KALORIER PER ØKT

Som nevnt over så har vi fått det bevist at varmeterapi, som for eksempel Rehab Saunas badstue kan ha samme effekt på vekten som en treningsøkt kan. 

Dette ble også bekreftet gjennom en forskning utført av Binghamton University i New York. Sjekk ut resultatene nedenfor:

FASE 1:
Deltakerne brukte badstue 45 minutter/økten 3 ganger i uken i 16 uker. Deltakerne ble fordelt slik at noen hadde færre økter og andre hadde flere. Dette varierte fra 12 fullførte økter til 45 fullførte økter.

De som brukte infrarøde saunaen mest hadde størst tap av kroppsfett. Det ble registrert at de mistet opptil hele 4% fett i løp av de 16 ukene. De som brukte badstuen på ettermiddagen og kvelden hadde størst effektivitet. 

FASE 2:

Her brukte deltakerne sauna 5 ganger i uken og 30 minutter per økt. Gjennomsnittlig mistet hver person 0.5% fett i uken. Totalt over 8 uker mistet de hele 4%. Dette er faktisk like mye som i fase 1, bare på halvparten av tiden!

Les mer om det her.

KONKLUSJON
Det er forsket på og blitt bekreftet at du kan gå ned i vekt med infrarød sauna. Du mister mye vannvekt, men du forbrenner også kalorier. Bruk Rehab Sauna regelmessig slik det ble nevnt ovenfor og oppnå fantastiske resultater. 

Du kan gå ned i vekt på en enkel og trygg måte. Det beste er at du kan gjøre det i ditt eget hjem og i ditt eget tempo. 

HELSEFORDELENE MED INFRARØD SAUNA

Smertelindring

Infrarød varme har lenge blitt brukt som en behandling mot vonde smerter og ledd. Rehab Sauna passer fint som en behandling mot fibromyalgi.

LES MER

Bedre Søvn

Rehab Sauna gir en god varme som går dypt inn i kroppen. Dette får nedkjølingssystemet i kroppen til å jobbe som samtidig begynner å produserer søvnhormonet melatonin.

LES MER

Sterkere Immunforsvar

Varme øker blodsirkulasjonen som betyr at blodet beveger seg raskere i kroppen. Dette fører til at blodcellene er mer aktive og er hele tiden på vakt for å beskytte deg.

LES MER

Friskere Hudkvalitet

Varmebehandling øker produksjonen av kollagen. Kollagen er et protein i kroppen vår som er viktig for huden. Etter 20-årsalderen begynner vi å produsere mindre og mindre kollagen hvert år. Det er en faktor som gjør at når vi blir eldre får vi rynker.

LES MER

Avgifte Kroppen

Som i en badstue, vil du svette mye. Når man svetter så skiller man ut giftstoffer som gjemmer seg i huden. Dette kan være giftstoffer som kommer fra mat, hudprodukter, luft og vaskemidler fra klærne vår.

LES MER

Mental Helse

Kroppen produserer serotonin, endorfiner og dopamin, også kjent som “Happy Hormones”. Under varmeterapi skaper du et varmestress for hjernen som vil frigjøre disse stoffene. Ifølge forskning har dette en positiv effekt mot angst, stress, depresjoner og minsker risikoen for Alzheimers.

LES MER

Fant du ikke det du lurte på?

Kontakt oss!

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.