SOV BEDRE MED REHAB SAUNA

Søvn er en tilstand der vi er i dyp hvile. 30% av befolkningen opplever søvnproblemer ukentlig og ca 10% har alvorlige og langvarige vanskeligheter. Dette fører til tretthet, mindre aktivitet, svakere immunforsvar og kan føre til psykiske problemer.

Å ha et sunt søvnmønster er viktig for en god helse og er kanskje den viktigste faktoren om man ønsker fullt utbytte av hverdagen.

Du har sikkert hørt mange fordeler med varmeterapi. Men det er faktisk få som vet at denne type behandling kan hjelpe deg med å skape et sunt søvnmønster og gi deg energi hele dagen. 

ung mann ønsker bedre søvnkvalitet med infrarød sauna

KROPPSTEMPERATUR

Det er mange faktorer som påvirker søvnen din. Ofte når vi ikke får sove er det pga en ujevn kroppstemperatur, enten fryser man eller så er man for varm. Kroppen har selv en temperaturregulering som sørger for at kroppsvarmen er fordelt riktig i kroppen. Når man sover går temperaturen ned og kroppen går i dvale. Dette kjøler ned kroppen og begynner å produsere melatonin, som er søvnhormonet vårt. 


Når det nærmer seg tid for å våkne vil kroppen sakte men sikkert varmes opp. Dette fører til at kortisol blir produsert, som er kroppens stresshormon. Grunnen til at kroppen produserer kortisol rett før man våkner er for å forberede kroppen på å møte dagen.

SÅ HVORDAN KAN INFRARØD SAUNA HJELPE?

Ved å bruke infrarød sauna vil du lure temperaturreguleringen i kroppen. Om du bruker saunaen 2 timer før leggetid vil du øke temperaturen betraktelig og du sender signaler til kroppen som vil begynne å kjøle kroppen ned. Dette fører da til at det blir produsert melatonin som er vårt søvnhormon og hjelper oss med å sovne. 

En økt i saunaen vil gi deg en deilig og avslappende følelse. Mange bruker dette til meditasjon. I tillegg til dette så lurer du kroppen til å gjør seg klar for leggetid.

AVSLAPPENDE OG BEROLIGENDE 

De som sliter med insomnia vet hvor vanskelig det er å sovne. Dette skaper angst og får deg til å bekymre deg. I tillegg til dette ødelegger søvnløshet hele dagen etterpå. Ofte ser man en knytning til søvnløshet og angstlidelser.

Om du ikke sliter med søvn, kan du fortsatt få store utbytter av å bruke infrarød sauna. Det er en veldig avslappende og rolig behandling som du styrer selv. Sett på rolig musikk, varm opp saunaen og legg deg inn. La alle tanker fly av sted og kjenn på følelsen av frihet. Dette er en type meditasjon som vil hjelpe deg med å slappe av og gi deg et roligere sinn. Resultatet av det er mindre bekymringer og angst som igjen fører til sunnere søvnmønster.

woman sleeping in the bed

DET LILLE EKSTRA

Vår infrarøde sauna er designet for å gi deg de samme fordelene et tradisjonelt sauna vil gi deg. Det største forskjellen er at du kan gjør det i ditt eget hjem, når du vil og hvor lenge du vil. 

Les mer om alle helsefordelene her.

Her kan du lese mer om hvordan du bruker Rehab Sauna.

KJØP DIN REHAB SAUNA HER

HELSEFORDELENE MED INFRARØD SAUNA

Smertelindring

Infrarød varme har lenge blitt brukt som en behandling mot vonde smerter og ledd. Rehab Sauna passer fint som en behandling mot fibromyalgi.

LES MER

Bedre Søvn

Rehab Sauna gir en god varme som går dypt inn i kroppen. Dette får nedkjølingssystemet i kroppen til å jobbe som samtidig begynner å produserer søvnhormonet melatonin.

LES MER

Sterkere Immunforsvar

Varme øker blodsirkulasjonen som betyr at blodet beveger seg raskere i kroppen. Dette fører til at blodcellene er mer aktive og er hele tiden på vakt for å beskytte deg.

LES MER

Friskere Hudkvalitet

Varmebehandling øker produksjonen av kollagen. Kollagen er et protein i kroppen vår som er viktig for huden. Etter 20-årsalderen begynner vi å produsere mindre og mindre kollagen hvert år. Det er en faktor som gjør at når vi blir eldre får vi rynker.

LES MER

Avgifte Kroppen

Som i en badstue, vil du svette mye. Når man svetter så skiller man ut giftstoffer som gjemmer seg i huden. Dette kan være giftstoffer som kommer fra mat, hudprodukter, luft og vaskemidler fra klærne vår.

LES MER

Mental Helse

Kroppen produserer serotonin, endorfiner og dopamin, også kjent som “Happy Hormones”. Under varmeterapi skaper du et varmestress for hjernen som vil frigjøre disse stoffene. Ifølge forskning har dette en positiv effekt mot angst, stress, depresjoner og minsker risikoen for Alzheimers.

LES MER

Fant du ikke det du lurte på?

Kontakt oss!

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.