INFRARØD SAUNA FOR SMERTELINDRING

Varmeterapi kan hjelpe deg mot mange typer smerter. Det er faktisk en behandling som har blitt brukt i over 2000 år. Grekerne og egypterne brukte termiske bad og vulkanske grotter for å behandle muskelspasmer og andre kroppssmerter. 

Vår infrarøde sauna tilbyr deg den samme løsningen, bare på en sikrere og en mer privat måte. 

kvinne med vond nakke trenger rehab infrarød sauna

Kronisk smerte kan komme av mye forskjellig, blant annet av skade, nervesmerter, overtrening, leddgikt og hormonell ubalanse. Om du sliter med noen av de nevnte plagene, så kan infrarød sauna være redningen. Du bør alltid konsultere med legen din først om varmebehandling kan være noe som er trygt og muligens noe som kan gi deg utbytte. Det er verdt å se på vitenskapen og vurdere hvordan en slik varmebehandlig kan gjør hverdagen din bedre.

Vi har samlet de største vitenskaplige forskningene av varmeterapi for deg. Gjerne les videre og vurder om denne behandlingen er noe som ville vært løsningen for deg. 

Muskel- og kroppsmerter og fibromyalgi
Fibromyalgi er en kronisk smertetilstand som påvirker bindevev, muskler, leddbånd og sener. Denne smertetilstanden blir ofte fulgt av utmattelse, søvnløshet og kan føre til psykiske lidelser. I Norge er det anslått at ca 3% av befolkningen har denne tilstanden og flertallet er kvinner.

I nyere tid har det kommet ut flere norske og internasjonale personer i media og fortalt sin opplevelse med muskelsmerter og fibromyalgi. Den mest kjente er kanskje Lady Gaga. Hun delte tidligere med sine følgere at hun led av smertetilstanden og hvordan hun forebygger smertene gjennom infrarød sauna.

Lady Gagas historie støttes av en forskning utført av Kagoshima universitetssykehus i Japan. Her forsket de på effekten av infrarøde badestuøkter på kvinner med fibromyalgi. Resultatet ble at kvinnene i forskningen opplevde at smertene ble redusert med opptil 78%.

Det samme sykehuset forsket på effekten varmeterapi i infrarøde badestuer kan ha mot perifer karsykdommer. Her også så man en stor positiv endring og pasientene opplevde at smertene ble redusert med opptil 70%. Ikke bare det, etter 6 ukers behandling med infrarød sauna så de en betydelig forbedring i treningsevnen.

Les Mer (engelsk):

University Health News - Infrared Sauna Therapy Shows Impressive Chronic Pain-Reducing Results


Endometriose
Endometriose er en tilstand der livmorslimhinnen begynner å vokse utenfor livmoren. Dette kan være smertefullt og gjøre det vanskelig å få barn. Varmebehandling har lenge vært anbefalt som en smertestillende metode. Forskning viser at infrarøde varmebehandlinger kan være mer effektive.


Det vises at effekten infrarød sauna kan ha på kvinner som opplever menstruasjonssmerter er positiv. Mensensmertene ble redusert fra 2.4 til 1.8 dager og samtidig ble det meldt om en betraktelig reduksjon i smertene.  

Les Mer (engelsk):

US National Library of Medicine


Well & Good Magazine - The Expert Approved Tips Julian Hough Swears By For Dealing With Her Endometriosis


Peace With Endo - Benefits of Infrared Sauna Time for Endometriosis

Leddgikt Og Varmeterapi
Leddgikt er en kronisk, livslang sykdom. Den angriper først og fremst de små leddene i fingre og tær, men den kan med tiden også angripe større ledd.

Foreløpig finnes det ikke en kur som bekjemper helsetilstanden, men også her blir varmebehandling ofte nevnt som en måte å forebygge smertene på. 

Forskning har vist at infrarød sauna øker blodsirkulasjonen og hjelper kroppen med å helbrede seg selv. Det viser seg at varmebehandlingen reduserte smertene med mellom 40 og 60% og reduserte stivheten med mellom 50 og 60%. Alle pasientene følte seg vel under og etter varmebehandlingen. 30 minutter etter behandlingen følte 88.2% av pasientene seg “komfortable” eller “veldig komfortable”.

Forskningene støttes av mange mennesker verden rundt som lider av leddgikt og har selv opplevd en forbedring ved infrarød sauna. Forfatteren Kat Elton har skrevet mye om sin kamp mot leddgikt og forbedringen hun har opplevd ved å bruke infrarøde varmebehandlinger.

Hun har uttalt:
"About fifteen years ago my juvenile rheumatoid arthritis was raging and my body was rejecting every medicine I tried. I was in a bad spot and pretty desperate to find something, anything that would help my extreme pain and joint swelling... One possibility kept popping up... I finally decided to go for it, and it was the best money I’ve spent to help my pain, ever - the infrared sauna"

Les Mer (engelsk):
Clinical Rheumatology - Infrared sauna in patients with rheumatoid arthritis and ankylosing spondylitis

RheumatoidArthritis.net - Sauna Love

Nervesmerter (nevropatisk smerte inkludert isjias, Allodynia, Trigeminus og andre nervesmerter)
Nervesmerter er noe man opplever når kroppen sender falske signaler til hjernen din og utløser smerte som svar. Dette kan være forårsaket av en skadet nerve, gjennom ulykke eller av feil i nervesystemet. 

Polynevropati er en tilstand forårsaket av nedsatt hudfølelse og leddsans. Denne helsetilstanden er spesielt utbredt hos personer med diabetes.  

Varmeterapi er ofte anbefalt som et naturlig middel som kan hjelpe med å forebygge smerten forårsaket av skadede nerver. Behandligen vil hjelpe med å utvide blodårene dine og øke strømmen av oksygen og næringsstoffer. Det vil hjelpe med å strekke vev, noe som vil avlaste trykket på nervene og stimulere sensoriske reseptorer i huden din, slik kroppen din fokusere mindre på smertene som kommer fra nervene.

Dette forsket Rothbart Pain Management Clinic i New York på. Infrarød varmebehandling ble brukt av 40 pasienter med kroniske smerter i korsryggen og det resulterte med positive resultater. Her ble det rapportert en reduksjon av smerte fra 6.9/10 til 3/10 på NRS smerteskalaen.

Les Mer (engelsk):
US National Library of Medicine - Infrared therapy for chronic low back pain: A randomized, controlled trial

gammel mann med leddsmerter

Kort Fortalt
Infrarød sauna er en moderne modell av naturlig smertelindring som bruker de samme teknikkene som varmeterapi. Dette er metoder som har blitt brukt av mennesker i flere tusen år før vår tid og blir fortsatt brukt i dag. Fordelene med infrarød sauna er mange og det blir stadig brukt av flere og flere med positive resultater. I tillegg til dette har vi i dag vitenskapen som støtter denne type behandling. 

Vi oppfordrer deg til å lese gjennom disse studiene og lese deg opp til hvordan infrarød varmebehandling kan forbedre livskvaliteten din.

Les mer om alle helsefordelene her.

Her kan du lese mer om hvordan du bruker Rehab Sauna.

Kilder:
https://nhi.no/sykdommer/muskelskjelett/ulike-muskelsykdommer/fibromyalgi-oversikt/
https://nhi.no/sykdommer/muskelskjelett/giktsykdommer/leddgikt-oversikt/?page=1

https://nhi.no/sykdommer/hjernenervesystem/nervebetennelser/polynevropati/?page=1HELSEFORDELENE MED INFRARØD SAUNA

Smertelindring

Infrarød varme har lenge blitt brukt som en behandling mot vonde smerter og ledd. Rehab Sauna passer fint som en behandling mot fibromyalgi.

LES MER

Bedre Søvn

Rehab Sauna gir en god varme som går dypt inn i kroppen. Dette får nedkjølingssystemet i kroppen til å jobbe som samtidig begynner å produserer søvnhormonet melatonin.

LES MER

Sterkere Immunforsvar

Varme øker blodsirkulasjonen som betyr at blodet beveger seg raskere i kroppen. Dette fører til at blodcellene er mer aktive og er hele tiden på vakt for å beskytte deg.

LES MER

Friskere Hudkvalitet

Varmebehandling øker produksjonen av kollagen. Kollagen er et protein i kroppen vår som er viktig for huden. Etter 20-årsalderen begynner vi å produsere mindre og mindre kollagen hvert år. Det er en faktor som gjør at når vi blir eldre får vi rynker.

LES MER

Avgifte Kroppen

Som i en badstue, vil du svette mye. Når man svetter så skiller man ut giftstoffer som gjemmer seg i huden. Dette kan være giftstoffer som kommer fra mat, hudprodukter, luft og vaskemidler fra klærne vår.

LES MER

Mental Helse

Kroppen produserer serotonin, endorfiner og dopamin, også kjent som “Happy Hormones”. Under varmeterapi skaper du et varmestress for hjernen som vil frigjøre disse stoffene. Ifølge forskning har dette en positiv effekt mot angst, stress, depresjoner og minsker risikoen for Alzheimers.

LES MER

Fant du ikke det du lurte på?

Kontakt oss!

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.