SUNNERE MENTAL HELSE

En av hovedgrunnene til at folk benytter seg av badstue er for man føler seg avslappet etter en økt. Det er en fin måte å koble ut på, men det er faktisk flere gode grunner til at du bør ta varmebehandling. 

kvinne mediterer for sunnere mental helse

Kroppen produserer serotonin, endorfiner og dopamin, også kjent som “Happy Hormones”. Under varmeterapi skaper du et varmestress for hjernen som vil frigjøre disse stoffene. Ifølge forskning har dette en positiv effekt mot angst, stress, depresjoner og minsker risikoen for Alzheimers.

En annen positiv effekt varmebehandling med infrarød sauna har er at det også reduserer kortisolnivået i kroppen. Det er det som blir kalt for stresshormonet.

I en forskning i Finland ble dette tydeliggjort. Menneskene som som tok varmebehandling fikk en økning av beta-endorfin immunreaktivitet mens de også reduserte kortisol-nivået.

Les Mer (engelsk):
US National Library of Medicine - Haemodynamic and hormonal responses to heat exposure in a Finnish sauna bath

US National Library of Medicine - Effects of saunas on psychological states

DEPRESJONER

Effekten man får av infrarød sauna er ikke bare begrenset til angst og stress. Dette er også noe som har blitt forsket på av Kagoshima universitetssykehuset i Japan. 28 pasienter som var mildt deprimerte med generell tretthet, lite appetitt og psykiske plager.

Etter 5 økter i uken på 4 uker kom det frem at etter fire uker somatiske plager, sult forbedret og pasientene ble mer avslappet. Det samme gjelder de mentale plagene, her viste seg også en forbedring. Det blir antatt at lengre perioder med varmebehandling vil ha større positiv effekt.

Les Mer (engelsk):

US National Library of Medicine - Repeated thermal therapy diminishes appetite loss and subjective complaints in mildly depressed patients.

ALZHEIMER SYKDOM

En av de viktigste resultatene som kom fra forskningen i Finland er at varmeterapi kan redusere risikoen for å utvikle Alzheimers. 

Det er en forskning som har pågått i over 35 år og over 2500 mennesker har deltatt. Resultatene av å bruke badstue ble slik:

66 prosent lavere risiko for å utvikle demens

65 prosent lavere risiko for å utvikle Alzheimers sykdom

Personer som brukte badstuen fire til syv ganger i uken, var 77 prosent mindre sannsynlig å utvikle psykotiske lidelser av noe slag.

Les Mer (engelsk):
University of Eastern Finland - KIHD Study

ALZHEIMER syndom bilde av hjerne

KORT FORTALT

Det vises tydelige tegn på at varmebehandling som f. eks infrarød sauna har positiv virkning på menneskets mentale helsetilstand. Du bør alltid høre med legen din om dette er noe du kan ha utbytte av og om det passer for din helse.

Med vårt infrarød saunateppe kan du få behagelig varmeterapi i ditt eget hjem når det passer deg og akkurat så lenge du måtte ønske. 

Les mer om alle helsefordelene her.

Her kan du lese mer om hvordan du bruker Rehab Sauna.

KJØP DIN REHAB SAUNA HER

HELSEFORDELENE MED INFRARØD SAUNA

Smertelindring

Infrarød varme har lenge blitt brukt som en behandling mot vonde smerter og ledd. Rehab Sauna passer fint som en behandling mot fibromyalgi.

LES MER

Bedre Søvn

Rehab Sauna gir en god varme som går dypt inn i kroppen. Dette får nedkjølingssystemet i kroppen til å jobbe som samtidig begynner å produserer søvnhormonet melatonin.

LES MER

Sterkere Immunforsvar

Varme øker blodsirkulasjonen som betyr at blodet beveger seg raskere i kroppen. Dette fører til at blodcellene er mer aktive og er hele tiden på vakt for å beskytte deg.

LES MER

Friskere Hudkvalitet

Varmebehandling øker produksjonen av kollagen. Kollagen er et protein i kroppen vår som er viktig for huden. Etter 20-årsalderen begynner vi å produsere mindre og mindre kollagen hvert år. Det er en faktor som gjør at når vi blir eldre får vi rynker.

LES MER

Avgifte Kroppen

Som i en badstue, vil du svette mye. Når man svetter så skiller man ut giftstoffer som gjemmer seg i huden. Dette kan være giftstoffer som kommer fra mat, hudprodukter, luft og vaskemidler fra klærne vår.

LES MER

Mental Helse

Kroppen produserer serotonin, endorfiner og dopamin, også kjent som “Happy Hormones”. Under varmeterapi skaper du et varmestress for hjernen som vil frigjøre disse stoffene. Ifølge forskning har dette en positiv effekt mot angst, stress, depresjoner og minsker risikoen for Alzheimers.

LES MER

Fant du ikke det du lurte på?

Kontakt oss!

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.