BYGG ET STERKERE IMMUNFORSVAR

IMMUNFORSVARET
Immunsystemet består av spesielle organer, vevstyper, proteiner og celler som beskytter kroppen vår mot bakterier, virus, sopp og infeksjoner. 

Immunforsvarets ansvar er å beskytte kroppen mot uønskede og skadende inntrengere.

kvinne ønsker sterkere immun med rehab sauna

En forskning fra Universitetet i Wien har sett på effekten infrarød sauna har på forkjølelse. I løp av forskningen ble 50 mennesker sporet i 6 måneder. Resultatet ble til at de som brukte badstuen regelmessig, hadde 30% mindre sjanse for å få forkjølelse eller influensa. 

I andre forskninger har det vist seg at behandling med infrarød sauna kan halverte sjansen for forkjølelse.

Les Mer (engelsk):
US National Library of Medicine - Regular sauna bathing and the incidence of common colds.

Hvordan varmeterapi kan bidra til å øke immunforsvaret ditt

Økt produksjon av hvite blodlegemer
Blodet vårt består av hvite blodceller. Når kroppen blir angrepet av et virus eller bakterie så er det disse cellene som reagerer først. De hvite blodcellene er kroppens første forsvarslinje og utløser immunforsvaret ditt for å bekjempe viruset. 

Varme øker blodsirkulasjonen som betyr at blodet beveger seg raskere i kroppen. Dette fører til at blodcellene er mer aktive og er hele tiden på vakt for å beskytte deg. 

Dette blir også støttet av en forskning utført av Institutt For Biomedisinsk Vitenskap I Polen. Her ble det bevist at allerede etter en økt i sauna vil øke mengden av hvite blodceller.

Les Mer (engelsk):
Journal of Human Kinetics - Effect of a Single Finnish Sauna Session on White Blood Cell Profile and Cortisol Levels in Athletes and Non-Athletes

kvinne og mann med feber

Varmebehandling Og Feber
Feber er en forsvarsfunksjon kroppen har. Ofte blir feber satt i et negativ lys, men det er faktisk en utrolig god funksjon vi har i kroppen vår. 

Feber er kroppens naturlige respons på å avverge sykdom. I dette tilfellet blir kroppen vår oppvarmet og immunforsvaret begynner å jobbe. Forhøyet kroppstemperatur hjelper visse immunceller til å fungere bedre og forskning viser også at immunforsvaret kan forbedres funksjonelt når temperaturen stiger.

Les Mer (engelsk):
Science Daily - Elevated body temperature helps certain types of immune cells to work better, evidence suggests

Det har lenge vært diskutert at varmeterapi forsterker immunforsvaret og bekjemper sykdom. I nyere tid har nettopp dette blitt vitenskapelig bevist at økt kroppstemperatur gir en bedre immunrespons. 

Med et varmeapparat som er designet for å øke kroppstemperaturen som en infrarød sauna, kan du enkelt utnytte alle fordelene knyttet til behandlingen. Det beste med det er at du kan gjøre det i ditt eget hjem, når du vil og så lenge du vil.

Les mer om alle helsefordelene her.

Her kan du lese mer om hvordan du bruker Rehab Sauna.

KJØP DIN REHAB SAUNA HER

Kilder:

https://nhi.no/kroppen-var/funksjoner/immunsystemet/

HELSEFORDELENE MED INFRARØD SAUNA

Smertelindring

Infrarød varme har lenge blitt brukt som en behandling mot vonde smerter og ledd. Rehab Sauna passer fint som en behandling mot fibromyalgi.

LES MER

Bedre Søvn

Rehab Sauna gir en god varme som går dypt inn i kroppen. Dette får nedkjølingssystemet i kroppen til å jobbe som samtidig begynner å produserer søvnhormonet melatonin.

LES MER

Sterkere Immunforsvar

Varme øker blodsirkulasjonen som betyr at blodet beveger seg raskere i kroppen. Dette fører til at blodcellene er mer aktive og er hele tiden på vakt for å beskytte deg.

LES MER

Friskere Hudkvalitet

Varmebehandling øker produksjonen av kollagen. Kollagen er et protein i kroppen vår som er viktig for huden. Etter 20-årsalderen begynner vi å produsere mindre og mindre kollagen hvert år. Det er en faktor som gjør at når vi blir eldre får vi rynker.

LES MER

Avgifte Kroppen

Som i en badstue, vil du svette mye. Når man svetter så skiller man ut giftstoffer som gjemmer seg i huden. Dette kan være giftstoffer som kommer fra mat, hudprodukter, luft og vaskemidler fra klærne vår.

LES MER

Mental Helse

Kroppen produserer serotonin, endorfiner og dopamin, også kjent som “Happy Hormones”. Under varmeterapi skaper du et varmestress for hjernen som vil frigjøre disse stoffene. Ifølge forskning har dette en positiv effekt mot angst, stress, depresjoner og minsker risikoen for Alzheimers.

LES MER

Fant du ikke det du lurte på?

Kontakt oss!

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.